Optimalizace zdanění příjmů fyzických osob plynoucích ze zahraničí - Jochmanová, Gita (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Bakalářská práce analyzuje problémy související se zdaňováním příjmů fyzických osob s rozčleněním na příjmy plynoucí rezidentům ČR ze zahraničí a zdaňování příjmů daňových nerezidentů plynoucích ze zdrojů na území ČR. Obsahuje návrh postupů při řešení konkrétních příjmů konkrétní osoby s přihlédnutím k optimalizaci zdanění při respektování zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění p. p., a mezinárodních smluv o zamezení dvojího zdanění.

Bachelor´s thesis analyse problems connected with income tax physical persons with dividing earnings of Czech residents concerning foreign countries and earning of unresidents concerning from source of Czech territory. This thesis contains proposal methods and solving earning of concrete subjects with regard to optimalization of taxation with respect law No. 586/1992, about taxes on income, and conventions for the avoidance of double taxation with respect to taxes on income and capital gains.
Optimalization of Taxation Entry Individual Earning Concerning Foreing Coutries
Keywords: Příjmy Daň z příjmů Dvojí zdanění Metody Optimalizace zdanění Smlouva o zamezení dvojího zdanění Zákon; Earnings Income tax Double taxation Methods Optimalization of taxation Conventions for the avoidance of double taxation with respect to taxes on income and capital gains Law