Řízení rizik vybraného podnikatelského subjektu - Sajbenová, Alexandra (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2013)
Cílem diplomové práce: "Řízení rizik vybraného podnikatelského subjektu" je charakterizovat a analyzovat rizika vybraného podnikatelského subjektu a sestavit návrh na snížení těchto rizik. První kapitola vymezuje pojmy související s řízením rizik, popisuje obecné zákonitosti řízení rizik a obecný postup analýzy rizik. Druhá kapitola je zaměřena na pojištění jako metodu snižování rizik. Třetí kapitola se zabývá řízením rizik konkrétního podnikatelského subjektu.

The goal of the submitted thesis: “Risk Management of selected Business Entity” is to characterize and analyze risks of selected business entity and compile proposal to reduce of these risks. The first chapter describes definitions related to risk management, general regularities of risk management and general method of risk analysis. The second chapter focuses on insurance as one method of risk reduction. The third chapter deals with particular subject’s risk management.
Risk Management of Selected Business Entity
Keywords: Riziko; řízení rizik; analýza rizika; hodnocení rizika; snižování rizika; pojištění.; Risk; risk management; risk analysis; risk assessment; risk reduction; insurance.