Nefotorealistické zobrazování - Mágr, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Cílem této diplomové práce je prozkoumat možnosti nefotorealistického zobrazování, zaměřit se na oblast transformace obrazu a následně navrhnout algoritmus pro zpracování videa na jeho "cartoon" reprezentaci. Práce popisuje analýzu problému, návrh algoritmu a jeho implementaci.

The purpose of this diploma thesis is to analyze possibilities of non-photorealistic rendering focused on area of image transformation and afterwards design algorithm for video postprocessing to it's cartoon representation. The thesis describes problem analysis, design of the algorithm and it's implementation.
Non-Photorealistic Rendering
Keywords: Nefotorealistické zobrazování; zpracování videa; karikaturní stínování; interpolovaný rotoscoping; Non-photorealistic rendering; video processing; cartoon shading; interpolated rotoscoping