Parní turbina protitlaková - Merta, Libor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Předmětem diplomové práce je návrh protitlaké turbíny bez odběrů. Základem diplomové práce je návrh termodynamického výpočtu jednotlivých částí turbíny. V závislosti na zadaných parametrech páry a zvolených podmínkách výpočtu jsou zvolena vhodná konstrukční řešení. Součástí diplomové práce je také návrhový řez turbíny.

The Diploma Thesis deals with a design of a backpressure turbine without any bleeds. The fundament of the Diploma Thesis is a thermodynamical calculation of particular parts of the turbine. Technical solutions are designed according to given details of a steam and chosen conditions of use.
Backpressure Steam turbine
Keywords: Protitlaká parní turbína; termodynamický výpočet; Backpressure steam turbine; thermodynamical calculation