Ověření urbanistického návrhu Mendlova náměstí z pohledu dopravy - Zelinka, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Diplomová práce se zabývá modelováním dopravy v lokalitě Mendlova náměstí dle podkladů Kanceláře architekta Města Brna. Proces modelování probíhá v programu Aimsun. Výsledkem práce je porovnání dat s poskytnutými výsledky dle normy, zjištění výsledných výstupních hodnot ze softwaru a určení problémových míst ovlivňujících individuální a městskou hromadnou dopravu.

The diploma thesis deals with the modeling of traffic in the Mendel Square according to the documents of the Office of the Brno Architect. The modeling process takes place in software Aimsun. The result of this work is to compare the data with the provided results according to the standard, to determine the resulting output values from the software and to identify the problem areas affecting individual transport and urban public transport.
Verification of the urban design of Mendlovo náměstí from the point of traffic
Keywords: Mendlovo náměstí; Modelování; Doprava; Mikrosimulace; Aimsun; Mendel Square; Modeling; Transport; Microsimulation; Aimsun