Návrh mobilní robotické platformy - Kolář, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá návrhem mobilní robotické platformy pro autonomní travní sekačku řízenou bezdrátově připojeným počítačem. Po úvodních informacích o vzniku a cíli projektu následuje popis dvou vybraných již existujících autonomních travních sekaček na trhu. V následující kapitole, hlavní části práce, jsou popsány jednotlivé subsystémy robota - senzorický, motorický a řídící. Dále pak problematika napájení a navigace mobilního robota. Všechny tyto části jsou popsány jak teoreticky, tak z hlediska navrhované autonomní travní sekačky.

This thesis focuses on a design of a mobile robotic platform for an autonomous grass-reaping machine controlled by wireless connected computer. There is some information about the creation and objects of this project in the beginning and than the reader is made familiar with two autonoumous grass-reaping machines that are already on the market. The main chapter describes all the robots subsystems such as senzory, motoric and control subsystem. The issue of power supply and navigation is also mentioned. All these parts are beeing described both theoretically and from the point of autonomous grass-reaping machine as well.
Design of a Mobile Robotic Platform
Keywords: robot; robotika; autonomie; travní sekačka; WiFi; Wi-Fi; I2C; senzor; mobilní; řízení; napájení; navigace; SRF05; CMPS03; C3088; robot; robotics; autonomous; mower; grass-reaper; WiFi; Wi-Fi; I2C; sensor; mobile; control; power supply; navigation; SRF05; CMPS03; C3088