Návrh změn konceptu motivačního programu pro zaměstnance ve vybrané organizaci - Kratochvílová, Lýdie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu současného stavu motivačního programu ve vybrané organizaci a předkládá návrhy, které by měly vést k jeho zlepšení. Práce je rozčleněna do tří kapitol, z nichž první obsahuje teoretické informace čerpané z odborných zdrojů o problematice motivace a motivačním programu. Ve druhé kapitole je představena analyzovaná společnost a následně realizován průzkum stávajícího stavu motivačního programu. K jeho provedení byla využita kvantitativní metoda sběru dat prostřednictvím dotazníkového šetření. Výsledky získané z dotazníku byly zpracovány pomocí grafů a tabulek a na jejich základě bylo ve třetí kapitole představeno pět návrhů, mezi něž patří stravenková karta, sick days, příspěvek na jazykové kurzy češtiny, program pravidelného oceňování zaměstnanců a vylepšení programu Recognition and Rewards.

The bachelor thesis focuses on the analysis of the current state of the motivation program in the selected organization and presents proposals that should lead to its improvement. The thesis is divided into three chapters, the first of which contains theoretical information taken from professional sources on the issue of motivation and the motivation programme. In the second chapter, the analysed company is introduced and then a research on the current state of the motivation programme is carried out. A quantitative method of data collection through a questionnaire survey was used. The results obtained from the questionnaire were processed using graphs and tables and based on them, five proposals were presented in the third chapter, including a meal card, sick days, a contribution to Czech language courses, a regular employee recognition programme and improvements to the Recognition and Rewards programme.
Proposal for Changes of Motivational Programme in a Selected Company.
Keywords: motivace; motivační program; odměňování; zaměstnanecké benefity; motivation; motivation programme; rewarding; employee benefits