Návrh vytápění pro třípatrový řadový dům - Aulehla, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Diplomová práce se zabývá návrhem stavebních úprav, které vedou ke snížení tepelných ztrát rodinného domu, rozšíření obytné plochy do podkroví a následnou rekonstrukcí otopné soustavy. První část práce obsahuje seznámení s objektem. Po té jsou vypočítány tepelné ztráty domu. V dalším kroku je proveden návrh rekonstrukce pro jednotlivé místnosti a vypočítány tepelné ztráty po provedených stavebních úpravách. Dalším bodem práce je návrh rekonstrukce otopné soustavy, její rozšíření do podkrovního podlaží, výpočet tlakových ztrát okruhů přes jednotlivá tělesa a výběr kondenzačního plynového kotle. Dále je navrženo řešení regulace s centrální řídící jednotkou a elektrickými bezdrátovými termohlavicemi. V závěru práce je uvedeno posouzení přínosu opatření, rozpočet, návratnost investic a v příloze pak výkresová dokumentace.

This master`s thesis describes the design alterations that lead to a reduction in heat loss of the house, an extension of living space in the attic and the subsequent reconstruction of the heating system. The first is presentation of the house. After that, there is calculation heat loss of the house. The next step contains design of a reconstruction for every room and calculation modified heat loss. Another point this work is design the reconstruction of the heating system, extension heating system to the attic floor, calculation pressure losses and selection condensing gas boiler. After that is designed regulation with central control unit and electric thermostatic radiator valve. The last part of master`s thesis is focused on benefit assessment changes, budget and return of investment. The drawings are listed in the appendix.
A space heating system for a three-story row hose
Keywords: Vytápění; rekonstrukce; tepelné ztráty; otopná soustava; regulace; kondenzační kotel; zateplení; Heating; reconstruction; heat loss; heating system; regulation; condensing gas boiler; insulation