Přehled aplikací odlitků ze slitin železa a ze superslitin vyrobených metodou vytavitelného modelu - Smilovský, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Obsahem této bakalářské práce je literární rešerše, která přináší přehled používaných aplikací odlitků vyráběných metodou vytavitelného modelu z konkrétních slitin. Uvedeno je shrnutí metody s popisem jejího základního principu a možností. Dále pak práce obsahuje metalurgický popis železných slitin a superslitin odlévaných touto metodou. Zaměření je na jednotlivé průmyslové odvětví, ve kterých jsou takto vyrobené přesné odlitky aplikovány. Uvedeny jsou konkrétní příklady součástí od různých českých i zahraničních sléváren.

A content of this thesis is a survey of casting applications from specific alloys manufactured by investment casting. Thesis shows basic principles of investment casting method, its possibilities and advantages. It also lists a short metallurgical description of ferrous alloys a superalloys cast by this method. The main aim is on specific industrial branches, where these precise castings are used. There are specific applications of parts presented from various Czech and foreign foundries.
Survey of applications of investment casting from ferrous alloys and super-alloys
Keywords: vytavitelný model; aplikace odlitků; slitiny železa; superslitiny; investment casting; castings applications; ferrous alloys; superalloys