Bezdrátový zvonek s digitálním přenosem hlasu - Partsch, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem bezdrátového zvonku s digitálním přenosem hlasu. Zahrnuje rozbor obvodu nRF9E5. Ve své úvodní části obecně charakterizuji daný problém. Ve své další části popisuji návrh schématu, návrh desky plošného spoje a návrh software. nRF9E5 je jednoduchý čip s plně zabudovaným RF transceiverem, 8051 kompatibilním mikrokontrolerem a čtyřmi desetibitovými analogově-digitálními převodníky. Přes studie veškeré dostupné literatury jsem nalezl jen velmi málo podrobných informací týkajících se této problematiky. Hlavním cílem mé diplomové práce je zhotovit bezdrátový zvonek s digitálním přenosem hlasu. Kromě toho práce obsahuje popsaná schémata.

The master´s thesis deals with a design and layout of wireless doorbell with digital voice transmission. It also includes the nRF9E5 circuit analysis. In the beginning of the document there is characterization of the problem in general. Next part describes a layout example for the application schematic, a layout of printed circuit board and a layout of software. nRF9E5 is a true single chip system with fully integrated RF transceiver, 8051 compatible microcontroller and a four input 10 bit AD converter. Despite of all studies of available literature I have found only very little particular information related to this matter. In general, the main aim of this work is to make the wireless doorbell with digital voice transmission. Further, ilustrated schematics are enclosed as a attachement of this thesis.
Wireless doorbell with digital voice transmission
Keywords: Mikroprocesor; digitální přenos; hardwarový návrh; softwarový návrh; vzorkovací frekvence.; Microprocesor; digital wireless; hardware layout; software layout; sampling rate.