Autobusové nádraží ve variantě ŽUB A-Řeka - Pelc, Norbert (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práce se zabývá návrhem autobusového nádraží ve variantě Železničního uzlu Brno A – Řeka. Cílem diplomové práce byl variantní návrh uspořádání autobusového nádraží v prostoru pod mostní konstrukcí železničního osobního nádraží. Dále byla prověřena možnost zachování současného autobusové nádraží Zvonařka, kde vlivem výstavby železniční infrastruktury dojde ke vzniku nové dopravní situace. V rozsahu studie byly vypracovány celkem čtyři varianty. Práce je také doplněna analýzou potřebného počtu autobusových stání.

This diploma thesis deals with a design of the coach station in option A-River of the Brno railway hub. The aim of the thesis is alternative design of the coach station configuration located under the bridge of the new passenger’s railway station. Furthermore, the proof of coach station Zvonařka preservation has been given in accordance with the estate road system change in relation with the new railway infrastructure development. The preliminary design is processed in four options. The complement of this thesis is a traffic survey.
Coach station by the Brno River railway station
Keywords: autobusové nádraží; terminál; městská hromadná doprava; Brno; Železniční uzel Brno; studie; P+R; K+R; odstavné parkoviště; přestupní vazby; coach station; terminal; public transport; Brno; Brno railway hub; preliminary design; P+R; K+R; coach yard; interchange