Studie propojení mezi MÚK Ostrovačice na D1 a D52 - Janyška, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Tato diplomová práce je vyhledávací studie, která se zabývá navržením koncepčního podkladu silničního propojení kapacitní komunikace číslo 43 a dálnice D52. Možná trasa komunikace číslo 43 je navrhována v silničních i dálničních variantách v takzvané Bítýšské stopě a je připojena na dálnici D1 v prostoru MÚK Ostrovačice. V této diplomové práci byly navrženy silniční a dálniční varianty propojení MÚK Ostrovačice a dálnice D52 v prostoru Ledce - Rajhrad. Varianty propojení byly mezi sebou porovnány a nejvhodnější varianta zpracována ve vyšší podrobnosti.

This master’s thesis is a reconnaissance study developed to create a concept of road connection between the road 43 and the highway D52 in the Czech Republic. The possible route of road 43 is planned both in highway and road category in so called Bitysska trail and is connected to highway D1 at Ostrovacice interchange. This thesis suggests highway and road options to connect interchange Ostrovacice and highway D52 at the section between Ledce and Rajhrad. Suggested options were compared and the most convenient draft option was further worked out.
Connection of the grade-separated interchange Ostrovačice D1 with highway D52 - Location Study
Keywords: vyhledávací studie; silnice; dálnice; tunel; most; křižovatka; mimoúrovňová křižovatka; D43; I/43; D1; D52; reconnaissance study; road; highway; tunnel; bridge; junction; interchange; D43; I/43; D1; D52