Vícedimenzionální přístup k WWW aplikacím - Grešša, Pavol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací autentizačního a autorizačního subsystému do prostředí webové distribuované aplikace. Unifikuje známe bezpečnostní modely k vytvoření univerzálního bezpečnostního modelu, který slouží k vytvoření autorizačního aparátu schopného zabezpečit aplikace libovolným bezpečnostním modelem. Tuto integraci modelu navíc aplikuje do prostředí systému Takeplace.

This master's thesis deals with the analysis, design and implementation of authentication and authorization subsystem into the environment of distributed web application. It unifies the well-known security models into the one universal security model that can be used for the development of authorization device enabling the user to secure the applications with various security models. Furthermore, it applies this integration of models into the Takeplace system.
Mutli-Dimensional Access Control in Web Applications
Keywords: autorizace; autentizace; auditování; správa identit; kontrola přístupu; vícedimenzionální bezpečnostní model; distribuované webové systémy; authorization; authentication; auditing; identity management; access control; multi-dimensional security model; distributed web systems