Modul plánování a rozlosování soutěží - Jelínek, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato bakalářská práce popisuje návrh a implementaci modulu k rozlosování turnajů v kompetitivních sportech. Modul páruje hráče tak, aby bylo minimalizováno opakování zápasů, páry soupeřů hrály co nejkvalitnější zápasy, a zároveň, aby si každý hráč zahrál příslušný zápasů, a to s polynomiální nejhorší asymptotickou časovou složitostí.

This bachelors thesis consists of description of a design and implementation of a module for drawing tournaments in competitive sports. The goal of the module is to match competitors in such a way that the repetitions of matches are minimal and the quality of the individual matches is the best, and that each competitor plays appropriate number of matches. The worst-case asymptotic time complexity of the resulting drawing algorithm is polynomial.
Planning and Drawing Module for Matches
Keywords: Vícekriteriální optimalizace; rozlosování soutěží; algoritmy a datové struktury; Multi-objective optimization; tournament drawing; algorithms and data structures