Zkoumání faktorů výkonnosti inovativních podniků - Koplík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením výkonnosti vybraných inovativních podniků a jsou hledány faktory, které právě jejich výkonnost ovlivňují. Analýza je prováděna za období 2011 až 2015 dle účetních výkazů společností. Poté následuje vyhodnocení provedeného dotazníkového šetření. Poslední část shrnuje výsledky předchozích kapitol a specifikuje faktory, které dle provedených analýz, mají vliv na výkonnost inovativních podniků.

This master´s thesis deals with the performance evaluation of selected innovative companies and looks for factors that affect the performance of those companies. Analysis is done for peridods between 2011 and 2015 based on financial statements. Then the evaluation of the survey questionnaire follows. The last part summarizes the results of the previous chapters and specifies the factors that have an impact on the performance of the innovative companies based on performed analysis.
Analysis of Performance Factors in Innovative Firms
Keywords: Výkonnost podniku; Inovace; Rentabilita; Likvidita; Aktivita; Zadluženost; Dotazníkové šetření; Company performance; Innovation; Profitability; Liquidity; Activity; Indebtedness; Survey questionnaire