Mobilní aplikace pro odstraňování šumu v reálném čase - Siladi, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je vytvoriť mobilnú aplikáciu, ktorá bude v reálnom čase odšumovať reč. V prvej kapitole je popísaná teória súvisiaca so spracovaním signálov a popísané filtry na odšumenie. V nasledujúcej kapitole sú zhrnuté existujúce riešenia. Tretia kapitola obsahuje vlastný návrh a implementáciu. Na záver je zhodnotenie výslednej aplikácie a vyhodnotenie od užívateľov.

The goal of this bachelor's thesis is to create a mobile application which will remove  the noise from speech in real time. The first chapter describes the theory related to signal processing and described filters for denoising. The following chapter summarizes existing solutions. The third chapter contains my own design and implementation. At the end of this thesis is the evaluation of the application and evaluation from users.
Mobile Applications for Real-Time Noise Removal
Keywords: Signály; spracovanie signálov; spracovanie reči; filter; šum; android; Signals; signal processing; speech processing; filter; noise; android