Píst čtyřdobého zážehového leteckého motoru - Gabrlík, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem pístu čtyřdobého zážehového leteckého motoru. Cílem práce je stanovit základní rozměry pístu, motoru a klikového mechanismu. Práce se také zabývá pevnostní kontrolou kritických průřezů pístu.

This bachelor’s work deals with proposal piston of 4-storke si-engine for airplane. Aim of work is too determine basic dimensions of piston, motor and crank mechanism. Work deals with strenght calculation of critical piston section too.
Piston of 4-storke SI-engine for airplane
Keywords: Píst; motor; letecký motor; Allison; Rolls-Royce; Daimler-Benz; Piston; motor; aircraft motor; Allison; Rolls-Royce; Daimler-Benz