Webová aplikace pro monitoring stanic v počítačové síti - Asszonyi, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací webové aplikace určené pro mo- nitorování serverů v počítačové síti. Cílem práce bylo seznámit se s vývojem webových aplikací jak z historického hlediska, tak i ze současného. Práce taktéž pojednává o síťové komunikaci a DoS ůtocích, což je důvodem vývoje této práce. Aplikace je vyvinuta ve vý- vojovém prostředí React.js, a Node.js. Nejkritičtějším požadavkem byl co nejmenší přenos dat v síti, proto jsou v aplikaci implementovány metody, které upřednostňují úspornost nad optimalizací. Aplikace je ve funkčním stavu, kdy je schopna monitorovat servery v síti.

This bachelors thesis describes design and implementation of web aplication for monitor- ing servers in computer network. The goal is to study web development form historical and current view. Next goal is to study network communication and DoS attacks, which is reason for writing this thesis. Application was developed in React.js framework, with node.js. The most important requirement was the least network traffic. For that reason there were implemented method which prefer lesser trafic over optimalization. Applica- tion is in working state, and can monitor servers in network.
Web application for monitoring computers in a computer network
Keywords: Webová aplikace; web; React.js; JavaScript; HTML; DoS; TCP/IP; Node.js; jednostrán- ková aplikace; síťové monitorování.; Web application; web; React.js; JavaScript; HTML; DoS; TCP/IP; Node.js; single-page application; network monitoring