Granulární syntetizér pro mobilní telefon s neobvyklým ovládáním - Litera, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Tato práce se zaměřuje na vytvoření granulárního syntetizéru, který je ovládán pomocí mobilní aplikace komunikující prostřednictvím protokolu UDP. Granulární syntéza umožňuje tvorbu a úpravu zvuků rozdělením zvukového signálu na drobné části nazývané zrna, která lze různě manipulovat a kombinovat. Tato práce je tvořena v programovacím jazyku Max.

This work focuses on the creation of a granular synthesizer that is controlled using a mobile application communicating via the UDP protocol. Granular synthesis allows the creation and modification of sounds by dividing the audio signal into small parts called grains, which can be manipulated and combined in various ways. This work is created in the Max programming language.
Granular synthesizer for mobile phone with unusual parameter control
Keywords: syntetizér; granulární syntéza; Max/MSP/Jitter; UDP; synthesizer; granular synthesis; Max/MSP/Jitter; UDP