Realizace podnikatelského záměru - výstavba penzionu na Tišnovsku - Kadla, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Diplomová práce se zabývá zpracování podnikatelského záměru na výstavbu penzionu na Tišnovsku. Teoretická část obsahuje investiční rozhodování, podnikatelský záměr, metody ekonomického hodnocení investic a pojem cestovní ruch. V praktické části je analyzován současný stav, popis penzionu a okolí, vliv krize na ubytování. Návrhová část vyčísluje náklady projektu, předpovídá tržby, čisté využití lůžek a průměrnou cenu za ubytování. Dále práce hodnotí efektivnost investice pomocí čisté současné hodnoty a doby návratnosti.

This master’s thesis deals with processing business project building boarding-house in Tisnov area. Theoretical part includes investment decision, business project, methods of economic evaluation investment and defines tourist trade. Practical part analyses present situation, description of boarding-house and environment, influence the crisis on accommodation. Design part costs accounting project, predicting incomes, net use of beds and average price in accommodation. Master’s thesis also rates investment efficiency by means of net present value and pay-off period.
Realization of Business Project – Building Pension in the Tišnov Area
Keywords: Podnikatelský záměr; penzion; ubytování; Tišnovsko; cestovní ruch; čisté využití lůžek; doba návratnosti; čistá současná hodnota.; Business project; boarding-house; accommodation; the Tišnov area; tourist trade; net use of beds; pay-off period; net present value.