Systém pro zabránění vstupu do prostor nástupišť neoprávněným osobám - Jílek, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Práce se zabývá návrhem zatím neexistujícího bezpečnostního systému pro zabezpečení nádraží před neoprávněnými osobami, což přinese zvýšení úrovně a kvality cestování pro cestující. Systém využívá počítačového vidění a software vyvinutý v C++ s knihovnou OpenCV. Praktická část popisuje vývoj detektoru jízdenek, srovnání se vzorem a ověřením platnosti jízdenky pomocí OCR.

The work deals with the design of a non-existent security system to secure the station from unauthorized persons, which will increase the level and quality of travel for passengers. The system uses computer vision and software developed in C ++ with the OpenCV library. The practical part describes the development of the ticket detector, comparison with the model and validation of the ticket using OCR.
System for preventing unauthorised persons from entering platform areas
Keywords: Analýza obrazu; bezpečnost; České dráhy; detekce obdélníků; jízdní doklady; kamery; nádraží; OCR; OpenCV; počítačové vidění; program; Správa železnic; Tesseract; turnikety.; Cameras; computer vision; Czech Railways; image analysis; OCR; OpenCV; railway stations; rectangle detection; software; security; Správa železnic; Tesseract; travel tickets; turnstiles.