Generátor křížovek - Pohner, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato bakalářská práce řeší vývoj webové aplikace pro generování švédských křížovek. Je zde popsána a vysvětlena technologie Silverlight od firmy Microsoft, ve které je aplikace vyvíjena, návrh uživatelského rozhraní a implementace generátoru. Výsledná aplikace je spustitelná ve webovém prohlížeči a umožňuje uživateli vytvářet nové křížovky z předlohy např. noviny anebo jejich generování (téměř bez účasti uživatele). Řešení, mazání a různé typy nápověd jsou součástí aplikace.

This Bachelor's thesis deals with development of web application for Swedish crossword generator. There is described and explained Microsoft Silverlight technology, which is application developed in, concept of user interface and implementation of crossword generator. Final application can start in web browser and allows to create a new crossword from copy, for example the newspapers or direct generating (almost without user's complicity). Solving, deleting and another types of help are a parts of application too.
Crossword Generator
Keywords: Silverlight; generátor; křížovka; implementace; web.; Silverlight; generator; crossword; implementation; website.