Automatizace obsluhy výrobního stroje a řešení robotického odjehlení na externích pneumatických nástrojích - Procházka, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Předmětem této diplomové práce je návrh robotické buňky pro automatizaci obsluhy výrobního stroje s následným robotickým odjehlením součástí na externích pneumatických nástrojích. Na základě vstupních parametrů je vybrán vhodný koncept rozvržení dílčích komponent pracoviště, který je dále rozpracován v detailnější podobě. V první fázi jsou navrženy nebo vybrány jednotlivé komponenty robotické buňky, jako jsou vstupní zásobník, roboty, koncové efektory, odjehlovací stanice a další. Následně je vytvořen simulační model v softwaru Process Simulate, pomocí nějž je ověřena funkčnost a žádaný takt robotické buňky. Výsledný návrh musí odpovídat bezpečnostním požadavkům a na konci práce je také provedeno jeho technicko ekonomické zhodnocení.

The task of this master thesis is to design a robotic workcell for an automation of the production machine operation followed by robotic deburring of the parts within external pneumatic tools. There is chosen the most suitable concept of the workplace layout of its included sub-components based on the input parameters. The first part is dedicated to design or select sub-components of the workcell as input magazine, robots, end effectors, deburring station etc. Afterwards, there is created a simulation model of the workcell in Process Simulate software for the verification of demanded cycle times and workcell functionality. The final design has to meet safety standards and technical and economical evaluation is permormed at the end of the thesis.
Automation of production machine operation and robotic deburring within external pneumatic tools
Keywords: Robotická buňka; robotické odjehlování; obsluha výrobního stroje; mechanický koncový efektor; simulace robotické buňky; Siemens Process Simulate; Robotic workcell; robotic deburring; production machine tending; mechanical end effector; robotic workcell simulation; Siemens Process Simulate