Elektronická zátěž - Škotnár, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Táto práca pojednáva o elektronickej záťaži. V úvode práce je popísaná potrebná teória pre pochopenie základných vlastností a princípov elektronických záťaží. Riadenie záťaže zabezpečuje mikrokontrolér a dotykový displej. V práci je uvedený podrobný postup konštrukčného návrhu po stránke hardvéru a testovania, taktiež postup návrhu plošného spoja. Výsledkom práce je plne funkčná laboratórna záťaž. Hlavné využitie spočíva v testovaní zariadení ako sú napájacie zdroje a akumulátory.

This thesis deals with electronic load design. In the beginning of the thesis, the necessary theory for understanding the basic properties and principles of electronic loads is described. Current control is provided by a touch screen and a microprocessor. The work presents a detailed design procedure in terms of hardware and testing, as well as a printed circuit board design procedure. The result of the work is a fully functional electronic load. The main use consists in testing equipment such as power supplies and accumulators.
Electronic load
Keywords: Elektronická záťaž; dotykový displej; A/D prevodník; D/A prevodník; MOSFET; chladenie; mikrokontrolér; Electronic load; touch screen; A/D converter; D/A converter; MOSFET; cooling; microcontroller