Zařízení pro měření geometrie kol - Kliš, Kamil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zařízením pro měření geometrie kol. V úvodu bakalářské práce jsou uvedeny základní parametry geometrie podvozku vozidla. Následně jsou popsána jednotlivá zařízení pro měření geometrie kol. Poslední části jsem se zabýval moderními trendy a vývojem zařízení pro měření geometrie kol.

This bachelor thesis deals with issues of wheel alignment measuring systems. The prime chapter of this bachelor thesis specifies the basic parameters of the wheel suspension geometry. In the next chapter of wheel alignment measuring systems are described. In the final chapter I was dealing with development of the measuring devices and modern trends.
Wheel Alignment Measuring Systems
Keywords: nastavení geometrie kol; sbíhavost; odklon kola; příklon rejdové osy; záklon rejdové osy; bezdotykové měření kol; kamerový systém; 3D geometrie; měřicí zařízení; křivka sbíhavosti; wheel alignment; toe-in; camber; kingpin inclination; caster; contactless measuring wheel; camera system; 3D alignment