Využití finanční analýzy k návrhu zlepšení finanční situace podniku - Braun, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tématem financí podniku, které spadá do oblasti finančního řízení. Práce analyzuje vývoj a současnou úroveň finanční situace společnosti IMOS Brno, a.s. za období 2001-2005. Cílem práce je vypracování finanční analýzy vybraného podniku a na základě zjištěných poznatků návrh možných způsobů ke zlepšení jeho finanční situace. Výstupy této práce poskytnou managementu firmy potřebné informace pro rozhodovací procesy.

The bachelor thesis deals with a topic of corporation finance which comes under a financial management field. The work analyses a development and a level of financial position of company IMOS Brno, a.s. from 2001 to 2005. The aim of the work is to carry out financial analysis of real company and to make suggestions for improvement of company financial position. Results of the work will give information for a company management and its decision-making process.
Financial Analysis
Keywords: Finanční analýza; výkonnost podniku; ziskovost; poměrové ukazatele; Cash-Flow; rozvaha; finanční páka; provozní zisk před úroky a daněmi; výnosnost vlastního kapitálu.; Financial analysis; productivity of company; profitability; financial ratio; Cash-Flow; balance sheet; financial leverage; Earnings Before Interest and Taxes; return on equity.