Kombinace laserových a snímkových dat z mobilního mapovacího systému - Stránská, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Diplomová práce se zabývá kombinací dat různých technologií sběru 3D dat, konkrétně dat pozemní fotogrammetrie, letecké fotogrammetrie za využití RPAS a pozemního laserového skenování. Práce se zabývá především fotogrammetrickým zpracováním v softwaru ContextCapture a poté kombinací dat v tomto softwaru. Práce popisuje také tvorbu kalibračního pole, jehož body byly využity jako vlícovací a kontrolní při zpracování. Přesnost jednotlivých výstupů byla ověřena statistickým testováním souřadnicových odchylek kontrolních bodů. Výsledkem je 3D model jedné z budov nacházejících se v areálu výzkumného centra AdMaS.

The diploma thesis describes the data integration of data from different 3D technologies, specifically data of close range photogrammetry, aerial photogrammetry using RPAS and terrestrial laser scanning. The thesis deals mainly with fotogrammetric processing in ContextCapture software and data integration in this software. The thesis also describes a construction of a calibration field. The points of the field were used as ground control points and check points during processing. The accuracy of the outputs was evaluated by statistical testing of the coordinate deviations of the control points. The result of the thesis is 3D model of one of the buildings located in the AdMaS research center.
Combination of laser and image data from a mobile mapping system
Keywords: RPAS; blízka fotogrammetrie; pozemní laserové skenování; kombinace dat; RPAS; close-range photogrammetry; terrestrial laser scanning; data integration