Tepelné čerpadlo pro ohřev teplé vody - Mazálek, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá využitím odpadního tepla z kuchyně a chlazených místností restauračního provozu, jako zdroj pro tepelné čerpadlo a následné přípravou teplé vody. V první části jsou vysvětleny základní principy a teorie potřebné k pochopení funkce tepelného čerpadla a možností využití odpadního tepla. V dalších částech jsou provedeny patřičné výpočty a návrhy pro realizaci nejen tepelného čerpadla, ale i chladičů a větrací jednotky, potřebných k recyklaci tepla.

This Master's thesis deals with reusing waste heat from the kitchen and .cold rooms of a restaurant, as a source of heat for heat pump water heater. The first part is about basic principles and theory which is needed to understand the function of heat pump and possibilities of reusing wasted heat. In the other parts, there are calculations and designs not only of a heat pump, but also coolers and ventilation unit needed for recycling of heat.
Heat pump water heater
Keywords: Tepelné čerpadlo; chlazení; kuchyně; teplá voda; fan coil; chlazená místnost; chladicí box; mrazicí box; větrací jednotka; Heat pump; refrigerating; kitchen; hot water; fan coil; cold room; refrigerator; freezer; ventilation unit