Daňové dopady přeměn obchodních společností - Ligasová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na přeměny obchodních společností. Teoretická část se věnuje jednotlivým typům přeměn, a především jejich účetním a daňovým dopadům. Praktická část práce se zabývá nejčastějšími případy přeměn obchodních společností, a to fúzí a rozdělením. V poslední části diplomové práce jsou uvedeny praktické příklady a jejich zhodnocení.

This diploma thesis is focused on the transformation of business companies. The theoretical part deals with individual types of transformations, and especially their accounting and tax implications. The practical part of the thesis deals with the most common cases of company transformations, namely mergers and divisions. The last part of the diploma thesis contains practical examples and their evaluation.
Tax Implications of Company Conversions
Keywords: přeměny obchodních společností; fúze; rozdělení; daňové dopady; daň z příjmů právnických osob; transformations of business companies; mergers; divisions; tax implications; corporate income tax