Průmyslové chladicí systémy - Doležal, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem chlazení ledové plochy zimního stadionu. Návrh systému chlazení vychází z fyzikální podstaty, naměřených dat a postřehů z praxe. Výsledkem práce je návrh systému chlazení s co nejvyšším chladicím faktorem, který využívá odpadního tepla pro potřeby technologie sněžné jámy a ohřevu teplé vody, tak aby bylo dosaženo co nejnižších nákladů na provoz zimního stadionu.

This thesis describes the design of cooling ice rink. Cooling system design is based on a physical nature, measured data and observations from practice. The result is a proposal cooling system with the highest possible cooling factor, which uses waste heat for technology needs snow pit and hot water, in order to achieve the lowest cost of operation ice rink.
Industrial cooling systems
Keywords: Zimní stadion; ledová plocha; nepřímé chlazení; přímé chlazení; rekuperace; tepelné čerpadlo; chladicí jednotka; kompresor; chladivo; teplonosná látka; Ice rink; indirect cooling; direct cooling; heat recovery; heat pump; chiller; compressor; refrigerant; heat carrier