Požární stanice typu P - Raška, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Bakalářská práce se zabývá zpracováním projektové dokumentace k požární stanici typu P, což je druh požární stanice určený pro 5 – 8 hasičů v jedné směně, kteří tvoří jeden výjezd. Projekt a přílohy jsou zpracovány dle současných platných zákonů, vyhlášek a norem. Požární stanice je umístěna na parcele číslo 1781/1, v katastrálním území Šternberk, okres Olomouc. V blízkosti pozemku vedou veškeré potřebné sítě technické infrastruktury a pozemek je také dobře přístupný z místní komunikace. Požární stanice se nachází na mírně svažitém pozemku a je rozdělena na dvě části: provozní část a část garáže. Požární stanice je dvoupodlažní, nepodsklepená s přilehlou třípodlažní věží na sušení hadic.

This bachelor’s thesis focuses on the development of documentation of a fire station type P, which is a type of fire station designated for 5 – 8 firemen in one shift, that organize a single fire unit. The project as well as the addenda is elaborated according to contemporary legislature and standards. The fire station is located on the plot number 1781/1, in the cadastral area of Šternberk in the district of Olomouc. There are all necessary infrastructures near the plot and the plot is well accessible from the local road. The fire station is located on a slightly sloping terrain, and it’s divided into two parts: the utility premises and the garage. The fire station itself is a two-floor building without a cellar. There is also a three-floor tower designed for drying fire hoses.
Fire Station type P
Keywords: Požární stanice; dvoupodlažní objekt; železobetonový skelet; plochá střecha; garáž.; Fire station; two-floor building; reinforced concrete frame; flat roof; garage.