Sportovní hala - Sengerová, Ingrid (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
V rámci této bakalářské práce se budu zabývat návrhem nosné konstrukce sportovní haly pro běžné sporty (házená, malý fotbal, tenis, volejbal, košíková) situovanou v oblasti města Brno, přičemž půdorysné rozměry této konstrukce jsou cca 36 m x 48 m a světlé výšce cca 8 m. Příčnou vazbu haly tvoří vazníky, které jsou uloženy kloubově na čepovém spoji. Prostorové ztužení zajišťují příčná ztužidla. Součástí práce je výkresová dokumentace skládající se z dispozičního výkresu, příčných řezů, výrobního výkresu vazníku a vybraných detailů.

This bachelor 's thesis deals with a project of roof load -bearing structure for common sports ( handball , football , tennis, volleyball , basketball ) of a sports hall situated in the city of Brno. Groun plan scantlings of the con - struction are of 36 x 48 m and clearance of 8 m. Hall travers bond is composed of trusses, which are hinged to pivot joints. Spatial rigidity is made safe due to sway bracings. The thesis includes documentation composed of layout drawing, cross section, drawing of production and drawing of selected details.
Sports hall
Keywords: sportovní hala; konstrukce; vaznice; vazník; sloup; ztužidlo; příčná vazba; patka; zatížení; vnitřní síly; posouzení; sports hall; construction; purlin; panel girder; column; brace; cross link; column base; load; internal forces; examination