Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení - Zlocha, Jozef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace vybrané soukromoprávní korporace za posledních 5 let. Finanční situace se hodnotí prostřednictvím metod finanční analýzy. Práce se skládá ze tří částí. První část je zaměřena na teoretická východiska. Ve druhé části je charakterizována analyzovaná společnost a následně jsou pak provedeny výpočty jednotlivých finančních ukazatelů. Na základě výsledků jsou v poslední části práce předloženy návrhy, které by mohly vést ke zlepšení současné situace společnosti.

This bachelor thesis deals with evaluation of the financial situation of a selected private corporation for the last 5 years. The financial situation is evaluated by the methods of the financial analysis. The thesis consists of three parts. The first part of the thesis is focused on theory. Analyzed company is characterized in the second part and then the individual financial indicators are calculated. Based on the results, there are presented suggestions in the last part of the thesis, which would improve the current situation of the company.
Evaluation of the Economic Situation of the Selected Private Corporation and Proposals to its Improvement
Keywords: finanční analýza; účetní výkazy; absolutní ukazatele; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; bankrotní a bonitní modely; financial analysis; financial statements; absolute indicators; differential indicators; ratio indicators; bankruptcy and creditworthy models