Visualizace cyklických motorů - Fajkus, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Diplomová práce se zabývá návrhem a implementací aplikace, která umožňuje navrhovat soukolí složená z ozubených kol. Program je vytvořen ve formě jednoduché počítačové hry. Součástí aplikace je systém pro vykreslování animovaného 3D modelu, který se pohybuje v reálném čase. Jako implementační prostředí byl zvolen jazyk C doplněný o knihovnu OpenGL.

This Master's thesis deals with application design and implementation. Application is designed for composition of gears. It is built as a simple computer game. It also contains 3D model renderer, which shows the movement of gears in gearbox. Program is implemented in C language using OpenGL library.
Cyclic Engine Visualization
Keywords: Vizualizace; ozubená kola; převodový poměr; přenos síly; OpenGL; počítačová hra; Visualisation; gears; gear ratio; power distribution; OpenGL; computer game