Návrh technologie výroby tělesa světlometu - Pytlík, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Projekt vypracovaný v rámci magisterského studia předkládá návrh technologie výroby tělesa světlometu z vysokoteplotního polykarbonátu Apec 1695 o tloušťce stěny 1,8 mm. Velikost výrobní série je stanovena na 100 000 ks/rok. Na základě literární studie problematiky vstřikování plastů a také na základě výpočtů bylo navrženo vstřikování ve vstřikovacím nástroji s vyhřívanou vstřikovací tryskou. Pro výrobu plastového tělesa světlometu je použitý vstřikovací lis Allrounder 630 S 2500 – 800 od firmy Arburg.

The project developed within the Master's degree is proposing a technology of manufacturing a headlight housing from the high temperature polycarbonate Apec 1695 with wall thickness of 1.8 mm. The batch size is set at 100,000 units / year. Based on literature studies of injection moulding and also on the calculation method, the injection moulding tool with the heated injector has been proposed. The injection moulding machine Allrounder 630 S 2500-800 from Arburg is used for the production of the plastic headlight housing.
Design of manufacturing technology for headlamp body
Keywords: plasty; vstřikovací forma; světlomet; termoplasty; výrobek; plastics; injection mold; headlight; thermoplastics; product