Uživatelské rozhraní pro řízení servisního robota - Kapinus, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Cílem této práce je navrhnout, vytvořit a vyhodnotit uživatelské rozhraní pro ovládání servisního robota, se zaměřením na řízení robotického manipulátoru za účelem plnění úloh typu uchopit a přemístit objekt. Konkrétně se zaměřím na robotickou platformu PR2. Práce popisuje různá zařízení pro snímání pohybu člověka a využití dat z těchto zařízení pro ovládání robotického ramene. Dále jsou popsány metody ovládání pohybu robotického ramene, návrh a implementace zmíněné aplikace a na závěr popis experimentů s touto aplikací.

The aim of the thesis is to design, create and evaluate a user interface for control of service robot. I will focus on controlling of robotic arm, to be able to accomplish pick and place tasks. Specifically I will work with robotic platform PR2. The thesis describes different devices for sensing and perception of a user and usage of information from these devices to control robotic arm. Moreover, different methods for controlling of robotic arm are described there. Application design and implementation is presented further in this thesis together with description of the experiments used for evaluation of application.
User Interface for Control of Service Robot
Keywords: Ovládání robotického manipulátoru; Uľivatelské rozhraní; Servisní robot; Ruční zvedání objektu; Vzdálené ovládání; PR2; ROS; Gamepad; Leap motion; Robotic manipulator teleoperation; User interface; Service robot; Manual object grasping; Remote control; PR2; ROS; Gamepad; Leap motion