Kurzové rozdíly u zúčtovacích vztahů - Tioková, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu kurzových rozdílů vznikajících u zúčtovacích vztahů a specifikuje též situace, kdy kurzové rozdíly nevznikají. Práce se zabývá také stanovením korektního způsobu účtování o dani z přidané hodnoty u zúčtovacích vztahů. Obsahuje návod, který mohou účetní jednotky použít při účtování o kurzových rozdílech.

This bachelor thesis focuses on the analysis of exchange differences arising on creditor and debtor relationships, it also specifies situations when exchange differences do not arise. The thesis deals with determining a correct accounting method to record Value Added Tax connected with creditor and debtor relationships. This thesis includes instructions which an entity can use when recording the exchange differences.
Exchange Rate Differences in Debtors and Creditors Relationships
Keywords: pohledávky; závazky; zálohy; cizí měna; kurzové rozdíly; accounts receivable; liabilities; customer prepayments; prepaid expenses; foreign currency; exchange difference