Komunikace PLC s periferiemi modelu výtahu - Goryl, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tématem bakalářské práce bylo vytvořit firmwarové vybavení pro ovládače pater a kabiny pro model výtahu. Ovládače komunikují s nadřazeným řídicím systémem pomocí průmyslové sběrnice AS-Interface. Firmware je realizován pomocí stavového automatu. V úvodu práce je krátké seznámení se sběrnicovým systémem AS-Interface a nastínění principu přenosu dat. Následuje popis firmwaru pro ovládače. Dále je vytvořena i testovací aplikace pro PLC, která ověřuje funkčnost ovládačů. V poslední části je vytvořen návod jak firmware naprogramovat, včetně konstrukce netypicky zapojeného programovacího kabelu.

The theme of this bachelor thesis was to create firmware for internal and external control panel for a model of a lift. Control panels communicate with the upper-level control system via the AS-Interface fieldbus. The base of the firmware is the finite state machine. In the introduction of the thesis, there is a brief description of the AS-Interface bus and the outline of the principle of data transfer. Followed out, is the description of firmware for control panels. Furthermore, there was created a test application for PLC which verifies the functionality of control panels. In the last part, there was produced a manual for the firmware programming, including the construction of untypically involved programming cable.
Communication by PLC with peripherals of model elevator
Keywords: Komunikace modelu výtahu; AS-Interface; Stavový automat; Ovládač patra; Ovládač kabiny; Communication of the lift model; AS-Interface; Finite-state machine; External control panel; Internal control panel