Jízdní komfort - Plánka, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou jízdního komfortu vozidla. Definuje způsoby hodnocení jízdního komfortu a navrhuje veličiny vhodné pro měření komfortu. Popisuje části vozidla, které se podílí na celkovém jízdním pohodlí a formuluje činitele ovlivňující vozidlo při pohybu.

The bachelor thesis describes characteristics of ride comfort. Defines methods to evaluate ride comfort and proposes appropriate value for measurement. Thesis Describes parts of vehicle which contributes to overall driving comfort and formulates factors affecting vehicle in motion.
Driving comfort
Keywords: Jízdní komfort; dynamika; podvozek; ovladatelnost; hluk; vibrace; tepelné pohodlí; Driving comfort; dynamics; chassis; controllability; noise; vibrations; thermal comfort