Optimalizace výrobního provozu výroby velkoobjemových výlisků z plastů - Grycz, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Diplomová práce se zabývá optimalizací výrobního provozu vstřikovny plastů. První část je zaměřena na analýzu současného stavu, díky níž bylo zjištěno především množství přepravovaného materiálu. Ve druhé části jsou navrženy dvě varianty řešení s cílem omezit objem manipulací a přeprav. Na základě zhodnocení těchto variant je vybrána optimální varianta, která zefektivní lisovací proces, sníží množství manipulačních zařízení a počet pracovníků.

This thesis deals with optimization of manufacturing process of plastic molded parts production. The first part focuses of describing current workplace, thanks to that was found out amount of transported materials. In second part there are two possibilities of solving problem with target to decrease amount of manipulations and transports. On base of this evaluation this these variants, the optimal variant is choosen. This variation improve molding process, decrease number of manipulation equipments and number of operators.
Manufacturing process optimalization of high-volume plastic molded parts production
Keywords: Vstřikovací lis; montážní operace; manipulace; materiálový tok; jednorázové náklady; provozní náklady.; Injection molding machine; assembly operation; manipulation; materiál flow; initial single costs; operating costs.