Studie vlivu vlastností materiálu na simulaci nárazu hlavy chodce na kapotu - Coufal, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Práce popisuje souhrn základních testovacích procedur prováděných společností Euro NCAP se zaměřením na zkoušky ochrany chodců dle EEVC WG 17 a soudobých prostředků používaných u osobních automobilů pro ochranu chodců. Obsahuje detailní postup vytvoření impaktoru hlavy dospělého člověka včetně jeho certifikace a sestavení jeho nárazu na kapotu vozidla. Zároveň je zaměřena na studii vlivu vlastností materiálu ovlivňujících velikost HIC kritéria.

The thesis describes the complex of basic testing procedures conducted by Euro NCAP company with a view to the examination of pedestrian protection in accordance with EEVC WG 17 and topical instruments used at passenger vehicles for pedestrian protection. It includes a detailed procedure of the creation of an adult head impactor including its certification and the formation of its impact on the bonnet of the vehicle. It is specialized in the studies how material properties influence the size of HIC criterion.
Study of Material Properties Influence on Pedestrian Head Impact on Bonnet
Keywords: Ochrana chodců; Impaktor hlavy; Kapota; WG 17; HIC; Pedestrian protection; Head impactor; Bonnet; WG 17; HIC