Matematické a statistické metody pro podporu vývoje softwarových aplikací - Medek, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Diplomová práce se zaměřuje na návrh aplikace, která bude sloužit pro analýzu finančních ukazatelů. Aplikace umožňuje automatický výpočet finančních ukazatelů a provedení regresní analýzy. Dále umožňuje detailní analýzu vypočítaných finančních ukazatelů pomocí časových řad.

The diploma thesis focuses on the design of an application that will be used for the analysis of financial indicators. The application allows automatic calculation of financial indicators and regression analysis. It also allows a detailed analysis of calculated financial indicators using time series.
Mathematical and Statistical Methods as Support of the Development of Software Applications
Keywords: statistika; časové řady; regresní analýza; finanční ukazatelé; VBA; statistics; time series; regression analysis; financial indicators; VBA