Obytný dům ERASMUS, Brno - Kolibač, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo navrhnout a posoudit typické prvky 5. nadzemního podlaží monolitické železobetonové konstrukce obytného domu. Vodorovné nosné konstrukce tvoří spojitá deska o šesti polích se ztužujícími žebry, které se nacházejí pod obvodovým pláštěm, obousměrně prostě podepřená deska podesty, dále schodišťový trám a překlady v prostorách chodeb a lodžií. Svislé nosné konstrukce tvoří stěny a sloupy.

The objective of this thesis was to design and check typical elements of the 5th storey of monolithic reinforced concrete structure of residential building. Horizontal load-bearing structure consists of a continuous slab of six fields with reinforcing ribs, which are located under the building envelope, bidirectional slab simply supported, further staircase beam and lintels in the corridors and loggias. Vertical structures consist of walls and columns.
Residential House ERASMUS, Brno
Keywords: Návrh; posudek; železobeton; deska; spojitá deska; žebro; překlad; schodiště; stěna; sloup; Design; Check; Reinforced concrete; Slab; Continuous slab; Rib; Lintel; Staircase; Wall; Column