Digitalizace a modelování reálných povrchů pro obrábění - Šnejdar, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá postupy digitalizace a modelování reálných povrchů pro obrábění. Práce zahrnuje technologické postupy a jednotlivé etapy procesu vedoucí k získání výsledného povrchu. Cílem této práce je seznámení se s procesy a postupy reverzního inženýrství, který je demonstrován na konkrétním případu s použitím programu Mathematica.

This bachelor thesis deals with the procedures of the digitizing and modeling of real surfaces for machining. The work includes technological procedures and individual phases of the process leading to acquisition of resultant surface. The aim of this work is familiar with the procedures and phases in reverse engineering, which is demonstrated on a particular example using the Mathematica software.
On the digitizing and modeling of real surfaces for machining
Keywords: reverzní inženýrství; digitalizace; modelování; Bézierovy křivky; reverse engineering; digitizing; modeling; Bezier curves