Bezpečnostní problémy obsahově centrických sítí - Hlavatý, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
V počítačových sítích dnes dominuje distribuce dat a získávání obsahu, zatímco technologie byla vytvořena za účelem komunikace mezi hostiteli. Přístup k obsahu a službám vyžaduje mapování mezi tím, co uživatelé chtějí a tím, kde se to v sítí nachází. Obsahově centrické sítě oddělují obsah od jeho umístění. Tato práce se zaměřuje na bezpečnost obsahově centrických sítí, hledá jejich slabá místa a navrhuje jejich zlepšení.

Today, computer networks are dominated by data distribution and content retrieval, but technology was created for communication between hosts. Content and service access requires mappnig between what users want and where in network it can be found. Content-centric networks separate content from its location. This thesis aims to security of Content-centric networks, looks for weak spots in its design and suggests steps for improvements of their security.
Security Issues in Content Centric Networks
Keywords: CCN; Obsahově centrické sítě; CCNx; CCN; Content-centric networking; CCNx