Povelovací zařízení pro anténní rotátor řízené z PC - Petra-Kajňák, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Práca sa zaoberá rozborom a návrhom zariadenia pre ovládanie rotátoru offsetovej antény riadeného počítačom. Vysvetľuje princíp satelitného vysielania a smerovania pozemných antén. Opisuje návrh jednotlivých obvodov, dosky plošných spojov a programového riešenia. Zariadenie je modernizáciou existujúcej povelovej jednotky.

This thesis is focused on the analysis and proposal of the device used for the control of the rotator for the offset antenna controlled by the computer. It explains the principle of the satellite transmitting and aiming the earth-bound antennas. It describes the designs of the individual circuits, printed circuit board and the programming solutions. Device will be the modernization of the existing positioning device.
Control unit for satellite antenna positioner
Keywords: Arduino; satelitné vysielanie; anténny rotátor; pozicionér; Arduino; satellite broadcasting; antenna rotation system; positioning system