Mobilní aplikace pro podporu cestování - Kubiš, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací aplikace pro cestovatele. Aplikace je postavena na mobilní platformě Android, využívá GPS modul zařízení a pro většinu funkcí vyžaduje připojení k Internetu. Uživatel aplikace může zaznamenat protnuté body trasy, vyhledat služby v jeho okolí, zjistit aktuální kurzy světových měn, ukládat cestovní výdaje, přistupovat k online překladači, publikovat informace z cesty na Facebook a zobrazit informace o GPS pozici a její adresu. Aplikace používá mapové podklady společnosti Google, statická data ukládá v SQLite databázi, pracuje s asynchronními úlohami a je napsána v programovacím jazyce Java. Práce dále popisuje testování aplikace a možnosti jejího dalšího rozvoje.

Bachelor's thesis describes the design and implementation of application for travellers. The application is built on the Android mobile platform, uses the GPS module of device and requires the Internet access for most functions. The user of this application may track his waypoints, search for services around, look up current exchange rates of world currencies, record travel costs, access to the online translator, publish informations from journey to Facebook, display information about GPS position and display actual address. The application uses Google maps, the static data are stored in SQLite database, works with asynchronous tasks and is written in the Java programming language. The thesis also describes testing of the application and the possibilities of its further development.
Mobile Application for Travelling Support
Keywords: Android; mobilní aplikace; cestování; GPS; záznam výdajů; konverze měn; záznam trasy; vyhledávání služeb; Java; Android; mobile application; travelling; GPS; costs record; currency conversion; waypoints tracker; search for services; Java