Degradace pyrethroidů pomocí heterogenních katalyzátorů - Janík, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2015)
Tato práce se zabývá metodou fotokatalyzované degradace polutantů na oxidu titaničitém, tj. moderní eliminační metodou použitelnou pro odstraňování polutantů z environmentálních matric. Dále je tato práce zaměřena na skupinu pesticidů pyrethroidů, které patří mezi jedny z nejužívanějších pesticidů a také na možnost degradace těchto látek výše zmíněnou metodou, a to v aquatickém systému. Součástí práce je experiment fotokatalyzované degradace pyrethroidů na oxidu titaničitém in vitro s koncovou analýzou na GC-ECD.

This thesis was provided to study fotocatalytic degradation of polutants on the titanium dioxide, as modern eliminating method useful for removing of polutants out of the environmental matrix. There are also studied pyrethroids, as one of the most used pesticides in recent ages, and posibility of degradation of pyrethroids using degradation on titanium dioxide in aquatic system. This study contains an experiment of fotocatalytic degradation of pyrethroids on titanium dioxide in vitro with final analysis using GC-ECD.
Degradation of pyrethroids using heterogeneous catalysts
Keywords: Pyrethroidy; pesticidy; insekticidy; fotokatalyzovaná degradace; oxid titaničitý.; Pyrethroids; pesticides; insekticides; photocatalytic degradation; titanium dioxide.