Grafické rozhraní průhledového displeje - Svorada, Slavomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Táto práca sa zaoberá trendami v oblasti vizualizácie letových dát. Cieľom práce je navrhnúť vlastnú vizualizáciu letových dát pre priehľadový displej a následne návrh implementovať v prostredí leteckého simulátora, ktorý obsahuje technológie podporujúce virtuálnu realitu. Špecifickým zámerom bolo vytvorenie priehľadového displeja pre elektrický letún s kolmým štartom a pristátim (eVTOL).

This work deals with trends in the field of flight data visualization. The aim of the work is to design own visualization of flight data for a head-up display and then implement the proposal in a flight simulator environment, which contains technologies that support virtual reality. The specific intention was creating a head-up display for the electric plane with vertical take-off and landing (eVTOL).
Graphical Interface for Head-Up Display
Keywords: letové veličiny; priehľadový displej; letecký simulátor; virtuálna realita; letové dáta; letectvo; flight quantities; head-up display; flight simulator; virtual reality; flight data; aviation