Elektronicky přeladitelné fraktální dvojbrany - Uher, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tento dokument popisuje vlastnosti fraktálních dvojbranů a zabývá se možností jejich implementace v analogových elektronických systémech. Dále popisuje možnosti modifikace a optimalizace obvodových prvků vnitřního zapojení pro maximalizaci kmitočtového rozsahu.

This paper describes behavior of fractal two-port network and discusses its implementation possibilities in analog electronic systems. Further it describes modification and optimalization possibilities of internal circuit elements for frequency bandwidth maximization.
Electroniclly adjustable fractal two-ports
Keywords: Fraktální dvojbran; Operační transkonduktanční zesilovač; Aproximace; Modulová a fázová frekvenční charakteristika; Nulový bod; Pól; Fraktal two-port network; Operational transconductance amplifier; Approximation; Module and phase frequency characteristic; Zero; Pole